One Direction станаха „изпълнител на годината”
One Direction станаха „изпълнител на годината” / снимка: БГНЕС

Британската група „One Direction" спечели Американските музикални награди в категорията "Изпълнител на годината", предаде ТАСС. Церемонията по връчването на отличията се състоя в театър "Нокиа" в Лос Анджелис.

Победата на тази категория си оспорваха австралийката Иги Азалия, Бионсе, Люк Брайън, групата "Имаджин драгонс", Джон Леджънд, певицата Лорд, Кейти Пери и Фарел Уилямс. "Уан дайрекшън" бяха признати за най-добри и в категорията "най-добра рок/поп група или дует".

Иги Азалия спечели в две категории - "най-добър рап/хип хоп албум на годината" за "The New Classic" и за "най-добър рап/хип хоп изпълнител", в която бе предпочетена пред Еминем и Дрейк.

Като "нов изпълнител на годината" бе отличена групата "Файф секъндс ов съмър", а за най-добър изпълнител в стил кънтри - Люк Брайън. Наградата за най-добър изпълнител на поп и рок бе дадена на Сам Смит, а в съответната женска категория - Кейти Пери. В категория "латино" призът бе присъден на Енрике Иглесиас.

Водещият на церемонията - рапърът Питбул, откривайки шоуто не пропусна да се пошегува и с указа на президента Барак Обама, който ще узакони пребиваването в САЩ на 4,7 милиона нелегални имигранти.

"Днес тук сме се събрали всички - чернокожи, бели, хора от Азия и Латинска Америка и знаете ли какво? Президентът Обама каза, че всички ние можем да останем! Бог да пази Америка!".

Източник: БТА