Условна присъда и 2 години без книжка за смъртта на Елица
Условна присъда и 2 години без книжка за смъртта на Елица / netinfo

Поредна условна присъда за катастрофа, завършила със смърт, постанови Окръжен съд-Разград.

4 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години постановиха магистратите за 25-годишния Андрей Андреев от Разград, убил при катастрофа 23-годишната си приятелка Елица Колева. Тъй като процесът се гледа по съкратената процедура и Андреев призна всички обстоятелства по обвинението присъдата се намалява с една трета и на практика е 2 години и 8 месеца условно. Съдът постанови още през следващите 2 години подсъдимият да няма право да управлява МПС.

Прокурор Антония Донева коментира, че ще протестира съдебното решение пред Апелативен съд-Варна най-вече заради срока на отнемане на шофьорската книжка, тя настояваше в пледоарията си за ефективна присъда. Родителите на загиналото на 6 декември 2013 г. при катастрофа с БМВ, управлявано с 80,35 км./ч. момиче заявиха, че ще обсъдят с адвоката си как да процедират.

Съдът разпореди още Андреев да плати 1266,58 лв. разходи за досъдебното производство, а също и 2000 лв. на родителите за разходите за адвокат.

Насроченото за 13,30 ч. четене на присъдата се случи доста по-късно от предварително обявения час. Въпреки че имаха 2 часа и половина за размисъл двете съдебни заседателки се появиха в 13,47 ч., а съдия Емил Стоев влезе в залата в 13,55 ч. 13 заинтересовани от изхода на процеса лица, без журналистите, чакаха четенето на присъдата.