Миков иска повече дисциплина в БСП
Миков иска повече дисциплина в БСП / Dariknews.bg, архив

За повече дисциплина в редиците на БСП настоя председателят Михаил Миков в Стара Загора. Той пристигна в Града на липите за среща с областните и общински лидери на партията от Югоизточна България.

„Повечето дисциплина не означава изключване на членове. По-скоро това означава, че когато Националния съвет вземе решение, то трябва да се изпълнява от областните и общински съвети.

Като пример мога да посоча решението за електронното членство, което беше взето още през 2010 г. Срокът беше шестмесечен, но то така и не е изпълнено. На пръв поглед този въпрос е съвсем дребен, но всеки малък въпрос решава по-големият - за силата на партията", коментира Михаил Миков.

Сред темите, които председателят на БСП коментира с областните и общински председатели бе политическата обстановка в страната, поведението на партията като опозиция и предстоящите изборни общински конференции. Такава в събота ще се състои и в общинската структура на БСП в Стара Загора.

„В момента БСП-лява България е единствената алтернатива на управляващите. През следващите месеци ще се обновяваме като ще заложим на работа в парламента и изнасяне на влияние в обществото. Предложили сме серия от законопроекти", обясни Миков.

Той допълни, че все още няма насрочена дата за провеждане на конгрес, но той трябва да се проведе преди местните избори, който би трябвало да се състоят през есента на 2015 г.

Михаил Миков коментира и желанието на АБВ за членство в Партията на европейските социалисти и Социнтерна.

„Това не е брошка, която да легитимира АБВ като лява партия. Има редица признаци, които поставят АБВ извън лявото пространство. Сред тях са непрекъснатите им изявления, че няма ляво и дясно. Биографията на някои от политиците не е достатъчна, за членство в лявото пространство", категоричен бе Миков.