Лудогорец потърси реванш срещу Ливърпул, но силите стигнаха за 2:2
Лудогорец потърси реванш срещу Ливърпул, но силите стигнаха за 2:2 / снимки: БГНЕС

Лудогорец пак показа, че лудите моменти в края на мачовете на Националния стадион "Васил Левски" са запазени за него. Разградчани стигнаха до равенство 2:2 с Ливърпул и запазиха, макар и илюзорни, шансове за евротурнирите през пролетта.

Мачът започна по мечтан начин за "орлите", които откриха резултата още в първата си атака чрез Дани Абало, но малко след това позволиха на Рики Ламбърт да изравни. Джордан Хендерсън пък направи обрата пълен още преди почивката.

Но в края пак лудият финал беше за Лудогорец. Разградчани стигнаха до равенството чрез Георги Терзиев, който с глава направи 2:2 и запази шансовете на тима си да играе пак в Европа на пролет.

Мачът започна по луд начин и още в 3-та минута българските фенове бяха хвърлени в екстаз. Тогава Марселиньо стреля от границите на наказателното поле, Симон Миньоле се намеси нескопосано и плесна топката точно в краката на притичващия Дани Абало, който от 4-5 м я наниза в мрежата за 1:0.

Но радостта на българския първенец трая твърде кратко. Само пет минути след това гостите успяха да изравнят, без да блестят особено. Една изсипана топка стигна до Рики Ламбърт в наказателното поле, който с глава я чукна леко, колкото да прехвърли Козмин Моци, след това пак с глава я прати малко над скочилия Владо Стоянов и я оплете в мрежата за 1:1.

Двата тима продължиха да налитат към вратите, но положенията вече не бяха толкова чисти, въпреки че създаваха опасности. Домакините продължиха да са по-активни, но стигаха само до статични положения, от които нямаше сериозни затруднения за Миньоле.

Лудогорец потърси реванш срещу Ливърпул но силите стигнаха за 22
netinfo

Около 30-та минута гостите вдигнаха оборотите, а Рахийм Стърлинг беше най-активният за тях. Той създаваше опасности, нахлуваше в половината на българите, но първоначално беше спиран. В 37-та минута обаче след грешка в изнасяне от страна на Лудогорец, топката попадна у английския национал, който я центрира към далечната греда, където непокритият Джордан Хендерсън я прати в мрежата за 2:1.

До почивката само Дани Абало имаше шанс от тима на разградчани да изравни резултата, но и неговият опит беше овладян от Симон Миньоле. Така англичаните се оттеглиха с преднина след първата част.

След почивката гостите играха умно и въпреки че се прибраха в защита, контраатаките им вещаеха постоянна опасност. При една от тях в началото на втората част Стърлинг не успя да вкара трети гол, с който да убие интригата в двубоя.

Жуниор Кайсара, Върджил Мисиджан и Фабио Ешпиньо с далечни удари не можаха да се възползват от шансовете за Лудогорец, а и белгийският страж на гостите вече действаше по-уверено и ловеше топката.

След 70-та българският шампион се хвърли още по-здраво напред, виждайки че няма какво повече да губи. Пропуските на гостите бяха наказани в 88-та минута. Тогава Жуниор Кайсара центрира от корнер, падащият Марселиньо с глава я насочи към Георги Терзиев във вратарското поле и защитникът пак с глава разстреля Миньоле и възстанови равенството.

Лудогорец потърси реванш срещу Ливърпул но силите стигнаха за 22
netinfo


До края българските момчета се напънаха да вземат и пълния успех, но не успяха. Кишада и Марселиньо не успяха да се разпишат и да огорчат пак англичаните.

Така двата тима са с по четири точки и все още имат шансове и за елиминациите в Шампионската лига, и за Лига Европа.