Томислав Дончев няма притеснения ПФ да оттегли подкрепата си за кабинета
Томислав Дончев няма притеснения ПФ да оттегли подкрепата си за кабинета / снимка: БГНЕС, архив

Вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев заяви пред журналисти, че не се притеснява от евентуалната възможност Патриотичният фронт да оттегли подкрепата си за кабинета.

Помолен да оцени действията на Патриотичния фронт и Реформаторския блок по повод определянето на заместник-министри и областни управители, вицепремиерът каза, че ги приема като част от комуникацията в управляващия формат.

По-рано днес Дончев приветства Общото събрание на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. В отговор на въпрос дали ГЕРБ ще поиска оставката на председателя на ДАНС Владимир Писанчев, след като днес това направиха от Реформаторския блок, Дончев каза, че е научил за искането на политическата формация и добави, че на този етап няма да го коментира.

България гледа с надежда на плана на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, коментира още вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика. Той напомни, че страната ни е представила списък с проекти.

Продължават разговорите на много равнища, включително и на най-високо политическо равнище с нашето убеждение, че на България трябва да се гледа по по-особен начин - като на страна, която е в периферията на Европа, подложена на сериозен геополитически риск, заяви Дончев. По думите му това е допълнителен аргумент, освен останалите икономически аргументи, на страната ни да се обърне внимание.

Източник: БТА