М.Миков:Очертава се бюджет на бедността и безработицата и невиждан от 15 г. дълг
М.Миков:Очертава се бюджет на бедността и безработицата и невиждан от 15 г. дълг / archive.dariknews

"Очевидно се очертава бюджет на бедността и безработицата, но на фона на това се очертава и един голям външен дълг, какъвто България не познава в последните 15 години.
Дълг, който ще плащат при тази данъчна система, след като не беше прието прогресивното облагане, в основната си част по-бедните български граждани". Това каза в Плевен председателят на Националния съвет на БСП лява България, Михаил Миков.

Относно това, дали ще издържи догодина така гласувания бюджет, без да се актуализира, Миков каза, че това ще бъде бюджет на затягането на коланите - бюджет на същото функциониране на системите, без особени реформи, което според него е потвърдила и актуализацията.

"Не можеш преди една седмица да си направил актуализация в една посока, където поощряваш ниските приходи и несъбирането на приходите и в същото време - след една седмица да направиш реформа. Иначе ще се говори много за реформа, а пък хората я знаят тази дума и като я чуят гасят телевизора", коментира Миков.

На 28 ноември 2014 г. Михаил Миков се срещна в Плевен с председателите на общинските и областните партийни структури от областите в Северозападна България.