Михаил Миков: Моделът на БСП е изчерпан и обострен-затягаме редиците навсякъде
Михаил Миков: Моделът на БСП е изчерпан и обострен-затягаме редиците навсякъде / archive.dariknews

Много неща - и политически и организационни трябва да се направят в БСП. По-голяма политическа активност в посланията, отговори на проблемите на по-голямата чааст от гражданите на България, социални проблеми, проблеми на ежедневието и на пътя на развитието на България е това, което според председателя на Националния съвет на БСП Михаил Миков трябва да се направи като промяна в партията.

Пред медиите в Плевен той каза, че партията в момента продължава същия модел, който обаче е изчерпан и обострен от кризата, което е направило и хората чувствителни към него и стана причина, под 50% от хората да гласуват на последните избори.

Според Миков, затягането на редиците в БСП е необходимо да се случи навсякъде. В тази връзка като част от мерките той каза, че предстои уточняване на членския състав, електронизация на членството, като БСП да стане първата партия в страната с реално електронно членство, което ще подобри комуникациите вътре в партията.

За целта политическите и организационните мерки ще трябва да минат една сериозна партийна дискусия, част от която е и срещата в Плевен.

"Има хора в БСП, които смятат, че изявата им по вътрешнопартийни въпроси ги прави интересни за обществото и популярни в партията", каза Миков и коментита, че тези хора не само, че не са популярни в партията, но и нанасят временно удари върху нейното влияние.

"Вместо днес да говорим за проблемите на хората, пълним страниците на вестниците с проблемите на един или друг деец на БСП или с вътрешнопартийни теми, които не е лошо да коментираме, но на партийните форуми.

Миков отбеляза, че партийните членове имат своята оценка и тези дейци, които смятат медийните си изяви за най-важното грешат, защото не чуват гласа на обикновения партиен член.

Относно срещата на 28 ноември с председателите на общинските и областните партийни структури от областите в Северозападна България в Плевен, организирана по негова инициатива, Михаил Миков сподели, че няма да критикува никого.

"Аз искам да чуя хората. Имаме всякакви проблеми, но аз искам те да кажат, какво мислят за причините за състоянието на партията и тяхното виждане за пътищата за излизане, за нашите идеи за пътищата за излизане и доколко те смятат, че те са реализуеми и какъв ресурс би бил необходим".

Миков каза още, че с електронизацията на членството в партията, която предстои да бъде извършена ще се постичне отчет на членския състав, както и възможности за комуникации с партийните членове, избягвайки дългия "хартиен" модел на комуникация.