Миков: В БСП няма разцепление, има различни мнения
Миков: В БСП няма разцепление, има различни мнения / снимка: Dariknews.bg, Радка Минчева

В БСП няма разцепление, има различни мнения, заяви категорично в Разград председателят на социалистическата партия Михаил Миков.

Той бе в Лудогорието за среща с областните и общинските ръководства на БСП в седем области - Русе, Варна, Силистра, Шумен, Добрич, Разград, Търговище.

Тези срещи са планомерни, правим ги в по-малки групи, за да си каже всеки мнението, да влезем в диалог и да очертаем задачите за следващ период - обясни Миков.

Според него хората очакват БСП да бъде по-силна, а за да стане това, трябва да има поредица от организационни действия и изработване на политики, които да очертаят лявата автентичност на БСП, които да засилят влиянието й в обществото.

На последните избори над 50% от хората не гласуваха, което е отражение на общото недоверие на хората в политиката и политиците и в частност и към нас - допълни Миков. Затова трябва по-отчетлива политика, конкретна, по-ясно артикулиране и отговорност на всички места за разясняване на политиката - аргументира се той.

Миков обяви, че на места вече се предприемат организационни мерки, пълен цикъл отчети и избори в 20 общини, в събота например в Стара Загора бил избран нов общински председател и подменено 50% от ръководството. Поне засега за Разград не планираме промени в ръководството - каза още Миков.

„Георги Гергов може би не е съвсем запознат със ситуацията, негово право е и свикване на конференция, предполагам, че пак ще се кандидатира - коментира червеният лидер изявленията на доскорошния областен лидер на БСП-Пловдив.