Божинов получи благодарствено писмо от кмета на Мизия
Божинов получи благодарствено писмо от кмета на Мизия / БСП

Народният представител от „БСП –Лява България“ Георги Божинов получи благодарствено писмо от кмета на Мизия д-р Виолин Крушовенски.

„Позволете ми да изкажа към Вас своята лична и институционална благодарност като кмет на Община Мизия, за неоценимата помощ, която ни оказахте при наводнението от 2 август 2014 година.

Вашият благороден жест и съпричастността Ви към уязвимите при бедствия ще помогнат за възстановяване на щетите в двете училища и нормалното протичане на учебния процес, за оцеляването на хората от наводнените райони, останали без домове.

Възползвам се от случая от сърце да Ви пожелая здраве и лично щастие, сила и мъдрост, за да са успешни всичките Ви добри начинания"

Припомняме, че Националният съвет на БСП дари парите, предвидени за предизборни концерти за отопление на училищата в Мизия. С тези 60 хиляди лева беше закупен още един парен котел, а старият бе ремонтиран. Обновена бе и парната инсталация на Основно училище „Цанко Церковски”, както и общежитието, в което са настанени останалите без дом семейства. Част от тези пари са използвани за закупуване на климатици за Професионална гимназия „Васил Левски” в града.

Освен това, за един месец четири двойни ТИР-а докараха цялото обзавеждане от 10-етажния хотел „Слънчев ден”във Варна - собственост на бизнесмена Георги Гергов. Транспортът бе осигурен от народният представител Георги Божинов, който лично присъстваше на разтоварването и раздаването на мебелите.

Досега пострадалите от наводненията през август т.г. жители на град Мизия, село Крушовица и село Нивянин, чрез тези дарения са получили стотици мебели. Това са външни врати с касите, врати за баня, гардероби, шкафове, стотици легла,  спални, матраци, холни гарнитури, нощни шкафчета, разтегателни фотьойли, огледала, закачалки, телевизори, хладилници,  маси за хранене и столове, над 400 одеяла. Този благороден жест на Гергов и Божинов до голяма степен ще облекчи стотиците семейства, чийто домове пострадаха от водната стихия през лятото.