Преизбраха Георги Гергов за лидер на БСП
Преизбраха Георги Гергов за лидер на БСП / БГНЕС, архив

Георги Гергов е новият-стар лидер на БСП в град Пловдив. Това стана ясно след днешната конференция на социалистите.

След тайно гласуване Георги Гергов победи Илия Гатев с 94 гласа срещу 79. По два гласа получиха Кирчо Атанасов и Румен Григоров.

Ние сме една партия и от тук трябва да излезем обединени и да бием в една точка, каза градският лидер в заключителното си слово. Той поздрави опонента си Илия Гатев за добрия резултат, който нарече достоен. Той призова към обединение, загърбване на личните амбиции и повече дисциплина. Моля всеки от вас да си направи равносметката, аз също ще си направя такава, но ние трябва да покажем на пловдивчани, че от тук тръгваме за победа, заяви Георги Гергов. Той благодари за подкрепата и посочи, че гласуваното му доверие го задължава много. В следващите дни председателят ще обмисли структурирането на ръководен екип, с който да бъдат изпълнени днешните решения.

Основните партийни организации и районните съвети имаха 14 дни, за да направят номинации за председател на пловдивската организация. Номинираните за поста бяха 8 души, но на самата конференция някои от тях си направиха самоотводи. С по една номинация бяха Ангел Батаклиев и Румен Григоров. Кирчо Атанасов е издигнат от три основни партийни организации, а Явор Гечев от четири. 14 бяха номинациите на Атанас Петков. Георги Йорданова бе номиниран в 20 организации, а Илия Гатев в 22. Председателят в оставка Георги Гергов бе издигнат от 37 ОПО, а зад номинацията му застават и хоризонталните структури в Централен, Южен, Тракия и