Ямболски полицай дари наградата си на децата на загинали служители на МВР
Ямболски полицай дари наградата си на децата на загинали служители на МВР / ОДМВР - Ямбол

Ямболският полицай Панайот Матев, н-к група в РУ “Полиция” – Тунджа, награден с почетен плакет и парична награда от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), дари своята награда на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.  Полицай Матев беше отличен в кампанията „Аз пазя горите и орлите на България“ за постижения в дейността по издирване, установяване и разследване на случай със защитен вид орел.

Организаторите посочиха, че за пръв път в България се провежда подобна кампания, като в нея участват 13 участници от цялата страна. След номинираните и наградените са хора с различни истории както професионалисти - служители на институции (напр. ДГС, РПУ и т.н.), така и любители природозащитници, уточняват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Ямбол. Критериите за оценка на номинациите включваха: инициативност, познаване и прилагане на нормативната уредба, постоянство, работа с държавни и общински органи и оригиналност в подхода.

 

Тази първа година на кампанията е събрала най-важните постижения в работата по случаи на престъпления срещу дивата природа през последните 25 години. За това за съществен принос в работата по противодействие на престъпленията против дивата природа са наградени служители на МВР, Агенция “Митници” и Горски стопанства.