Ученичка от Нова Загора с награда от конкурса „Виж моя ангел“
Ученичка от Нова Загора с награда от конкурса „Виж моя ангел“ / netinfo

Марина Чиликова от 4а клас при НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора бе класирана на трето място във ІІ Национален Детски Конкурс за изработка на кукли ангели.

и за написване на литературна творба. Всички съученици на Марина се включиха в надпреварата и изпратиха 12 красиви кукли и 6 литературни творби, съобщават от училището.

Церемонията по награждаването се състоя в София, в Арт-къща „Куклите”. За втора поредна година вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова връчи наградите на децата.

Над 1000 деца се включиха във второто издание на Националния детски конкурс „Виж моя ангел”. Ангелчетата – 712 на брой, са изработени от плат, хартия, керамика, вълна, прежда, стъкло, кратунки, шума, зебло…

Освен с кукли, конкурсът призова децата да участват и с литературна творба – стихотворение, есе или писмо до ангелите. С литературни творби участваха 312 деца. Най-често децата молят ангелите да дарят тях и близките им със здраве, да помогнат на болните и изоставени дечица и да направят така, че хората да стават по-добри. Децата не искат от ангелите играчки и вещи, а преди всичко обич, състрадание и щедрост, уточняват организаторите.

Журито  отличи тройно повече победители -  100 деца  се радват на признание. Голямата награда на конкурса „Виж моя ангел” – „Ангелът на България”  получи талантливата Крисия. Наградата се дава от Арт- Къща „Куклите” на дете с необичаен талант. Подаръкът на Криси е голяма кукла-лампа „Ангел”, изработена от художничката Невена Ваклинова.

Отличията за литературни творби – писма, стихове, есета, разкази бяха присъдени от

 

Жури в състав Анелия Еротеева (учител по литуратура, 18 СОУ, София), Людмила Филипова (писател), Надежда Делева (редактор, издателство „Труд”) и Жени Костадинова (журналист и писател).