БСП-Шумен с декларация срещу спирането на влакове
БСП-Шумен с декларация срещу спирането на влакове / netinfo

В нарочна декларация Областният съвет на БСП-Шумен възрази срещу решението за спиране на влакове, преминаващи през ЖП гара Шумен.

„Болшинството от населението на областта е с доходи под социалния минимум. Това е най-социалният транспорт, който това население може да си го позволи. Влаковете, преминаващи през селата Дибич, Радко Димитриево, Ивански и гр. Смядово се пълнят основно с ученици, студенти, работници, пенсионери, които пътуват до областния център Шумен и обратно. Влаковете, преминаващи през с.Мадара са свързани с туристическия поток към глобалния символ на България „Мадарския конник", се казва в декларацията на социалистите. Те отбелязват, че през областта преминава най-старата ЖП линия в страната, Русе-Варна.

„Не е нормално да се лишаваме от придобивки, постигнати дори в годините на робството.Само преди няколко месеца беше открита реновираната ЖП спирка в село Мадара. В строеж е ЖП спирка в село Ивански. Спирането на строежа е знак, че липсва приемственост в управлението на БДЖ", пише още в декларацията, която е адресирана до Министерски съвет, Народното събрание и транспортното министерство.