Манолова готова да подаде ръка на АБВ за победа на изборите в Кюстендил
Манолова готова да подаде ръка на АБВ за победа на изборите в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Готовност за широка коалиция в община Кюстендил, която са обедини всички леви политически партии, плюс партии от центъра, изрази депутатът от БСП Мая Манолова. Така тя подаде ръка и към партията на бившия президент Георги Първанов- АБВ, която е част от управлението в момента.
"Местните избори са изключително важни и за партиите, и за гражданите. Ако Левицата иска да спечели тези избори трябва да търси път към обединение и вместо да гори мостове, трябва да създава такива. Не виждам нищо лошо ако в община Кюстендил направим необходимите действия за обединение на всички сили от ляното пространство, а защо не и от центъра. Ние имаме един основен политически опонент в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок. Партньорството с всички останали формации е приемливо, когато е в интерес на гражданите. Гражданите имат нужда от силна, социална местна власт", коментира Манолова.
Тя припомни, че не е привърженик на задължителното гласуване. "То няма да реши въпроса с доверието във властта. Ако все пак го въведат, трябва да има възможност, избирателят да не гласува за никой- вот против всички. Това е честното поведение спрямо хората. Ако те харесат на сила, резултатът няма да е добър", заключи Мая Манолова.