Григор Димитров загуби от Мъри в Мелбърн
Григор Димитров загуби от Мъри в Мелбърн / снимка: Guliver/Getty Images

Григор Димитров загуби осминафинала си срещу Анди Мъри с 1-3 сета /4-6, 7-6, 3-6, 5-7/. Българинът игра силно и равностойно и отпадна прав в страхотната битка.

Вече е ясно срещу кого ще се изправи победителят Мъри на четвъртфиналите на Australian Open във вторник. Това е представителят на домакините Никос Кириос.

Българинът започна добре мача и поведе с 3-0 гейма. Мъри обаче постепенно навлезе в ритъм и на своя ред стигна до пробив, а след това и до изравняване в резултата за 3-3. Втори пробив в подаването на Димитров даде сериозен аванс на Мъри, който той използва, печелейки първия сет с 6-4.

Вторият сет бе изключително оспорван. На два пъти Мъри успя да пробие при подаването на Димитров, но българинът успя да се мобилизира и вкара сета в тайбрек. Там Гришо взе аванс, който устиска и със 7-5 в тайбрек стигна до успех със 7-6 във втория сет, с което изравни резултата на 1-1.

В третия сет двубоят вървеше равностойно, но Мъри стигна до късен пробив и поведе с 5-3, а впоследствие затвори сета в своя полза с 6-3 и водачество от 2-1.

В четвъртия сет Григор започна като в първия - с пробив и аванс от 3-0. Мъри с много усилия успя да остане в мача, като стигна до пробив, с който намали водачеството на българина на 5-4. Спокойствието беше на страната на Мъри и той обърна резултата до 6-5 в своя полза. Григор пък счупи от яд ракетата си и получи предупреждение. Логично Мъри спечели сета със 7-5, а с това и мача с 3-1 сета.