Джихадисти нападнаха хотел в Триполи, поне осем души са убити
Джихадисти нападнаха хотел в Триполи, поне осем души са убити / БГНЕС, архив

Най-малко осем души, включително петима чужденци, загинаха при нападението на джихадисти срещу луксозен хотел в либийската столица Триполи. Това заяви командващият т.нар. Специални сили за възпиране Махмуд Хамза пред местна телевизия, съобщи Ройтерс.

Сред петимата чужденци, чиято националност не беше оповестена, имало две жени.

По-рано днес петима въоръжени мъже нападнаха хотел "Коринтия" в дипломатическия квартал на либийската столица Триполи, убиха най-малко трима охранители и взеха заложници, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на източник от силите за сигурност. Почти едновременно с атаката кола бомба е била взривена недалеч от хотела.

Отговорност за нападението срещу луксозния хотел, посещаван от чужденци, беше поета от клона на "Ислямска държава" в Либия в послание в Туитър, съобщи американският център за наблюдение на джихадистки сайтове, цитиран от Франс прес.

Според служител в хотела там били отседнали италиански, британски и турски граждани, но сградата била почти празна в момента на нападението.

Нападателите, които се барикадираха на 21-ия етаж в хотела, обкръжен от силите за сигурност, се самовзривиха, задействайки привързаните към телата си експлозиви, заяви говорителят на операциите по сигурността в Триполи Исам ал Наас.

Източник: БТА