78 са приемните семейства в Разградско
78 са приемните семейства в Разградско / Радка Минчева, архив

78 са приемните семейства в Разградско – съобщават от Регионална дирекция „Социално подпомагане“-Разград. В 64  от тях са настанени общо 76 деца. През отминалата 2014 г. са утвърдени 14 нови приемни семейства, а заличени 7.

Най-много са приемните семейства в община Разград – 32, в Самуил са 23, в Исперих – 10, 7 – в Кубрат, 4 – в Лозница, по 1 – в Завет и Цар Калоян.

От социалната служба съобщават още, че проектът „И аз имам семейство ” удължава действието си и по него ще се предоставя приемна грижа за деца в риск до края на месец май,  2015 г. За целта е предоставен допълнителен финансов ресурс в размер на 3 500 000 лв. Те ще бъдат разходвани за работни заплати на професионалните приемни родители и за издръжка на настанените в приемни семейства деца.

Проектът „И аз имам семейство“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и се реализира  от Агенцията за социално подпомагане в партньорство с 83 общини от цялата страна. В област Разград, проекта се реализира на  територията на  3 общини – Община Разград, Община Исперих и Община Самуил, към които са сформирани екипи по приемна грижа.