Дъждовете заляха жп линията и пътя между Попово и Търговище
Дъждовете заляха жп линията и пътя между Попово и Търговище / снимка: БГНЕС

Река Черни Лом заля жп линията Търговище - Попово в близост до село Дралфа. Затворен за движение е и пътят между двата града. Информацията бе потвърдена и зам.-областния управител Йорданка Георгиева.

Река Черни лом излезе от коритото си този следобед и заля ниската част на село Априлово, община Попово. Като по този начин блокира пътя до няколко къщи. Според кмета на населеното място, Няма бедстващи хора, местните жители разполагат с необходимите хранителни продукти и стоки от първа необходимост.

В 19.22 ч. по разписание на жп гара Търговище е пристигнал влакът от Варна за Плевен. От тогава той е на изчакване. Според касиерките на гарата, тъй като и пътят е затворен, все още се чака решение дали пътниците ще бъдат извозени с автобуси по обходни пътища или ще бъдат настанени в Търговище.

По думите на Йорданка Георгиева други влакове изчакват на спирка Драфа и на гара Горна Оряховица.

За автомобили е осигурен обходен маршрут през Разград, съобщиха от областната администрация.

Заради обилните валежи се е активирало свлачище на главния път София - Варна в местността „Боаза” край Търговище, съобщиха от областното пътно управление. Има и опасност от падащи камъни. Водачите да се движат с повишено внимание, апелират от пътната служба. Движението в района не е ограничено, но се регулира от служители на „Пътна полиция”.