Д.Дамяновски: Срещата в Монтана бе празно говорене
Д.Дамяновски: Срещата в Монтана бе празно говорене / Дарик Враца

Като празно говорене определи днес срещата в Монтана лидерът на БСП Враца Делян Дамяновски. Преди ден там се проведе форум между депутати, местна и централна власт за набелязване на мерки за развитие на най-изостаналата част от България и Европа. По думите на Дамяновски „въпреки, че правителството назначи зам.министър, който за отговаря за развитието на Северозапада / б.ред. – бившият кмет на Мездра Иван Аспарухов, който стана зам.министър на МРРБ/ за три месеца тук се случи само срещата в Монтана“. А на нея не се е казало нищо конкретно – „нито какво е свършено, нито какво ще се свърши за Северозапада“.

От БСП смятат, че за да се извади региона от състоянието, в което се намира е нужно създаването като начало на Държавна агенция, която да отговаря само за този край. „По подобие на гръцкото Министерство за източна Македония и Тракия. Водил съм делегация там за обмяна на опит и знам, че само така ще има резултати. Така ще има отделен ресурс и конкретен план със срокове какво и как ще се финансира, и развива“, обясни Дамяновски.

„Затова смятам, че срещата в Монтана е само политически PR и не очаквам конкретни мерки да произтекат от нея“.

Дамяновски коментира и позицията на БСП по отношение на външната политика на правителството и по-конкретно - отношенията с Русия. „БСП продължава да стой на мнението „Винаги с ЕС, но никога против Русия“.

 

По отношение на социалната политика от БСП готвят сравнителен анализ на свършеното от правителството на Пл.Орешарски и сегашните управляващи, като по темата най-вероятно ще дадат специална пресконференция.