Близо 200 души участваха в похода за мир
Близо 200 души участваха в похода за мир / Dariknews.bg

Въпреки студеното време близо 200 души се събраха на мирен поход, организиран от младежката структура на БСП в Стара Загора.

Пред сградата областна администрация протестиращите казаха "Не" на санкциите, наложени срещу Русия и поискаха мир и спокоен живот за бъдещите поколения. С викове „оставка" те се обявиха срещу управляващата четворна коалиция, която по думите им за няколко месеца спря важни за страната ни енергийни проекти. Ние сме мирни и кротки хора, но ако продължават да ни лазят по нервите ще получат това, което заслужават, каза преди началото на мирния поход и един от протестиращите Стоян Тодоров. Участниците в митинг-шествието изразиха своята силна тревога от военните действия и няколкото хиляди жертви, в т.ч. и наши сънародници в Украйна и настояха да бъде отстояван националния ни интерес, въпреки членството ни в НАТО.

Мирното шествие е под надслов „С Европа, но никога срещу Русия". Протестната проява срещу войната в Източна Украйна е подкрепена от Областния съвет и от общинските съвети на БСП в областта.

В шествието се включиха представители на Националното движение „Русофили", от Руския клуб и приятели, от БАС, от партиите и движенията в Коалиция „БСП лява България", социалисти от Казанлък. Към мирния протест се присъединиха и членове на Атака.