Вигенин: БСП не е отписала Благоевград за местните избори
Вигенин: БСП не е отписала Благоевград за местните избори / netinfo

БСП не е отписала Благоевград за предстоящите местни избори, заяви на пресконференция народният представител Кристиан Вигенин. "Ще се борим за победа, но за това трябва да подготвим добре целия процес включително и кандидатурата, зад която да застанем", каза Вигенин.

Той прогнозира, че яснота около номинациите на червените за местния вот ще има след около месец.

По думите на Вигенин, наред с кандидата за градоначалник, за социалистите е приоритет да бъдат представени добре и в ОбС. "Разчитаме да разширим нашето присъствие там. Амбицията ни е в листите да влязат и повече млади хора, които да бъдат на челни места", каза още Вигенин.

По време на срещата в Благоевград, народният представител коментира и темата за 100-те дни управление на кабинета "Борисов 2", като писа оценка 2+ на управляващите. "Плюса е за поощрение, защото все пак това правителство, противно на очакванията изкара малко повече от 100 дни. Предстои да видим какво ще се случи със заема от 16 млрд. Ако той не мине през парламента, Борисов заяви, че ще подаде оставка. Мисля, че ще бъде добре за България и двете неща да се случат - да не мине заемът и Борисов да си подаде оставката при положение, че не е в състояние да си контролира министрите  и да представи една по-дългосрочна визия за развитие на страната", коментира Вигенин.

По думите на червения депутат, управляващите са се представили достойно за това, че все пак е сформирано правителство, а не са се състояли нови избори. Оценявайки управлението на кабинета, Вигенин заяви, че сред най-слабите звена е Министерството на туризма.

"Според данните на Националния статистически институт туристите намаляват сериозно. По оценка на бизнеса в Банско се наблюдава намаление на руските туристи с около 80 % тази година спрямо миналата. По думите му в тази посока от туристическото министерство не се взимат мерки за справяне със ситуацията.