Не на дълга, заяви протест на БСП в Плевен
Не на дълга, заяви протест на БСП в Плевен / dariknews.archive

Под мотото „Неродените деца на Плевен не дължат пари по заем" членове и симпатизанти на общинската организация на БСП излязоха на протест срещу намеренията на Правителството да тегли кредит от 16 млрд.лв. Протестиращите се събраха към 17:00 часа на 24 февруари пред сградата на Областна администрация.

В началото председателят на Общинската организация на БСП - Плевен, Цветко Цветков прочете текст на декларация, с която от БСП заявяват категоричното си несъгласие с поемането на нов дълг от държавата, както решени предстои да бъде гласувано в Народното събрание в сряда. Декларация със същата позиция бе представена и от името на младежката общинска организация на социалистите.

„Утре /бел.ред. - сряда/се взима съдбовно решение за развитието на България за бъдещите години. Това е решение, което се отнася за всеки бъллгарин, независимо от неговата политическа ориентация. Новият дълг не можа да получи логично обяснение кое го налага. Затова ние като партия изразяваме своята позиция, че сме против прибързаното и задкулисно взимане на дълга", заяви Цветков. Според лидера на БСП-Плевен, поемането на нов дълг ще е пагубно за България и затова от БСП призоваха за трезво решение, за оттегляне на тази точка от дневния ред на НС утре или за поименно гласуване, за да се знае от обществеността кои депутати подкрепят това решение. Сигурен съм, че един ден ще се търси отговорност от тези хора, които вземат това решение сега, заяви Цветко Цветков.

Протестът, организиран от БСП в Плевен, бе подкрепен от ЗС"Александър Стамболийски"-Плевен и партия „Нова зора".