БСП в Перник с митинг срещу дълга от 16 милиарда и война с Русия
БСП в Перник с митинг срещу дълга от 16 милиарда и война с Русия / снимки: Dariknews.bg, Перник, Ели Ташева

Българският народ не е забравил кой е неговият освободител и тикането ни към война с Русия е най- голямото морално престъпление, което може да извърши една власт. Това каза на митинг на БСП в Перник острото перо на партията и вестник "Дума" Александър Симов.

Недоволството на социалистите пред сградата на областната администрация отправи призив за остри реакции срещу войната в Украйна и срещу новия дълг от 16 млрд, лв., който се очаква да бъде гласуван в сряда в Народното събрание.

Всички ние трябва да запомним имената на тези, които ще гласуват за дълга, защото оттук-нататък всяко едно българче ще се ражда с дълг от 10 000 лева, каза Симов.

Социалистите издигнаха лозунги „Не на войната", „С Европа, но не срещу Русия", „Кой? Кой? Кой ще връща тези 16 млрд. лева". Викове „Оставка" огласиха" пространството пред Областна администрация.

Сред ораторите бяха депутатът Валери Жаблянов и младежкия лидер на БСП Николай Добрев, областният председател Ненко Темелков и зам.-председателят Кирил Леонов, Ина Тодорова и други лидери на червената партия.

На протеста дойдоха и бившите депутати Станислав Владимиров и Евдокия Асенова. БСП-Перник ще се включи в сряда и в митинга пред Народното събрание.