Фики Стораро за гафа с паркирането: Нямаше други места, спрях за малко
Фики Стораро за гафа с паркирането: Нямаше други места, спрях за малко / снимка: Novanews.bg, Mоята новина

„Това го направих за първи път, защото нямаше други места". Така певецът Фики Стораро, синът на Тони Стораро, обясни решението си да паркира на място за инвалиди в паркинга на столичен мол.

В предаването "ДикOFF" по Нова телевизия той поясни, че е спрял точно за една минута и не мисли, че е допуснал голяма грешка с това, тъй като е имало и други свободни места.

„Момчето, което помага на паркинга, ми каза: Брат, спри тук за малко! Даже се вижда, че фаровете са светнати, защото колата е спряна точно за една минута. Съжалявам страшно много. Видях, че има доста свободни инвалидни места и затова прецених, че не бих попречил на някой инвалид", обясни той.

„Извинявам се наистина, но мисля че не съм направил голяма грешка", завърши обяснението той.

„Стена на срама" за наглите шофьори, които паркират на места за инвалиди, се появи във Facebook. За около един месец инициативата е събрала над 5000 привърженици, които споделят снимки на реални нарушения при паркиране. Освен с публикации и гневни коментари в страницата, хората са предприели и реални действия срещу нарушителите, а именно масово разпространение на стикери с провокативни послания.

Ако заварите на стъклото на автомобила си стикер, на който пише „Аз съм наглец" или „Аз искам да бъда инвалид, затова използвам техните места да паркирам колата си!", значи вероятно сте привлекли вниманието на Facebook инициативата „Заедно срещу крайно наглите шофьори".

От скоро групата събира и публикува снимки на автомобили от цялата страна, заснети в грубо нарушение на закона. Организаторите са се заели и с разпечатването и разпространяването на стикерите, които хората поръчват чрез социалната мрежа.

Източник: Novanews.bg