Благоевградчанка е най-умната жена в света
Благоевградчанка е най-умната жена в света / Thinkstock/Getty Images

Коефициентът на интелигентност на Даниела Симидчиева е по-висок от този на Айнщайн или Бил Гейтс. Тя има 192 от 200 възможни точки от теста на МЕНСА.

Все още никой не е подобрил нейния резултат.

Даниела Симидчиева в момента работи в Българската стопанска камара. За кратък период е била и директор на МЕНСА. Тестът за интелигентност прави през 2003 година, в труден за нея момент, за да си докаже, че може.

„Чувствах се много зле, бях току-що напуснала Благоевград и това ми действаше доста депресиращо. Ниска заплата, на квартира, с три деца", спомня си сега Даниела.

До този момент никой в света не е успял да надмине резултата 192 от 200 възможни точки. Казва, че не е била от най-старателните ученици, а високата интелигентност е генетично заложена.

„IQ-то - раждаш се и умираш с него, можеш да го промениш в рамките между 4-5 точки в рамките на своя живот, но емоционалната интелигентност е нещо, което зависи изцяло от нас, възможността да се реализираме в обществото, да бъдем адекватни при взаимоотношенията с хората, да бъдем по-добри", допълва тя пред БНТ.