Намериха тялото на изчезналата студентка от Велико Търново
Намериха тялото на изчезналата студентка от Велико Търново / снимка: Dariknews.bg, архив

Откриха тялото на изчезналата студентка във водите на р. Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново, съобщиха официално от Областната дирекция на МВР.

По първоначални данни момичето е било намерено по бельо и се предполага, че е било изнасилено, уточнява „24 часа". Тялото е изпратено за аутопсия в болницата в старата столица. По случая в РУ - Велико Търново е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК. Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура.

23-годишната студентка Вероника Здравкова бе в неизвестност от 28 февруари вечерта, когато за последно е видяна в района на жп гарата в старата столица. По това време момичето се прибирало пеша от работа.

Сигналът за изчезването ѝ е подаден от нейните родители на 1 март сутринта, след като няколко пъти безуспешно се опитвали да се свържат с нея през цялата нощ.

От три дни студентката бе издирвана от полицаи с кучета и служители на пожарната, а днес в акцията се включиха и трима водолази с лодка, които обходиха река Янтра в участъка от гарата до пречиствателната станция в посока Самоводене.

Вероника е от Никопол, учи магистратура във Великотърновския университет.

Потресени от убийството на студентката във Велико Търново група граждани организират подписка, която ще бъде внесена в Общинския съвет. Инициаторите ще настояват да се монтират осветление и камери в района от Автогара „Юг" до жп гарата в града, където е изчезнало убитото момиче.

„Това трасе много често се използва от студентите, затова настояваме да се вземат превантивни мерки, за да се избегнат други подобни трагедии", каза за Дарик един от организаторите на подписката Петко Ганчев.

От гражданския комитет предлагат още в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията. Подписката ще стартира в 18:00 ч. на 4 март пред паметника „Майка България" във Велико Търново. Всеки, който иска да ни подкрепи, нека да заповяда, призова Ганчев.

Други новини от Велико Търново

Намериха тялото на изчезналата студентка от Велико Търново
netinfo