Зимата още не си е отишла, очаква ни дъжд и сняг
Зимата още не си е отишла, очаква ни дъжд и сняг / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Зимата още не си е отишла и от утре до неделя ни очаква зимна атмосфера. В четвъртък времето се разваля, като до неделя ще бъде лошо над цялата страна. Очакват се облаци, валежи от дъжд, на места много интензивни, и валежи от сняг в по-високите места - в части от Северна България, Предбалкана, по високите полета, в района на София, в планините, това сочи средносрочната прогноза за времето.

Лошото време се дължи на зараждащ се Средиземноморски циклон, който ще мине над страната по един път, който води до създаване на сериозна зимна обстановка. С приближаването на лошото време ще се усили и вятърът от север-североизток, в Северна България, по Черноморието и това ще доведе до по-сериозно влошаване на времето там.

Възможно е в Добружда в събота и от части в неделя да вали сняг, а в събота най-вече ще вали сняг в части от Северна България, Предбалкана, планините.

С преминаването на циклона няма да е толкова студено, независимо че на места дъждът ще преминава в сняг, може да се образува дори и снежна покривка. След това влошаване, което се очаква в края на тази седмица, до следващата събота и неделя не се очакват вече значителни валежи. Следва около 10-дневен период, в който ще бъде хладно, студено на места, но няма да имаме сериозни валежи.

Следващата седмица няма да вали, но времето ще застудее и до сряда ще има ниски минимални сутрешни температури. До края на следващата седмица ни очаква студено време. Ще има добри условия за ски.

До 20 март се очертава да е хладно, на места и много студено време.

Цялата прогноза може да чуете на Radio.Dariknews.bg

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg