БСП издига кандидат-кметове през април
БСП издига кандидат-кметове през април / Пресцентър

Свлачището в село Плетена представлява сериозна заплаха за хората, а МРРБ отказва да предприеме спешни мерки за укрепването му, заяви на пресконференция в Гоце Делчев депутатът Кристиан Вигенин.

Вигенин обясни, че след предишното му посещение в община Сатовча, е поставил въпрос към министър Лиляна Павлова относно действията за решаване на проблема, който застрашава хората и къщите в селото. От получения отговор обаче става ясно, че министерството няма да осигури необходимото финансиране, а само ще подпомогне община Сатовча в изработване на документацията.

"Наясно съм, че в страната са се активизирали много свлачища, но в МРРБ трябва да има приоритети за това кои проблеми са спешни и неотложни. За съжаление хората в село Плетена остават застрашени", коментира Вигенин.     

"БСП има амбиции за разширяване на влиянието си в местната власт на предстоящите местни избори, както на национално равнище, така и в Благоевградска област“, заяви червеният депутат. Той добави, че след Конгреса на партията на 5 април, ще бъде даден старт на кампанията по издигането на кандидати за кметове и общински съветници.

Кристиан Вигенин коментира ситуацията около оставката на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и предложението на премиера Борисов Румяна Бъчварова да заеме поста.

"От изказването на Бойко Борисов пред парламента пролича сериозна критика към коалицията и взаимоотношенията между партньорите. Всъщност това е критика към самата Румяна Бъчварова, която е вицепремиер по коалиционната политика в кабинета и очевидно не се справя с работата си“, категоричен бе Вигенин.

По думите му, възможно е именно като вътрешен министър Румяна Бъчварова да използва специфични похвати, за да контролира партньорите в четворната коалиция. Вигенин изрази опасения, че назначаването на едно от ярките политически лица на ГЕРБ на този пост може да доведе до политизиране на работата на МВР.