ГЕРБ разчита на 27-те гласа, които БСП спечели на изборите в Сърница
ГЕРБ разчита на 27-те гласа, които БСП спечели на изборите в Сърница / снимка: БГНЕС, архив

ГЕРБ разчита на 27-те гласа, които БСП спечели на изборите в Сърница. И 27 гласа могат да бъдат решаващи за изборната победа, коментира Цветан Цветанов на брифинг след среща с Реформаторския блок в парламента и призова лидера на БСП Михаил Миков да каже кой кандидат ще подкрепят на балотажа.

Балотаж в Сърница, ДПС води с 15% пред ГЕРБ

На частичните избори преди два дни Неби Бозов от ДПС получи подкрепата на 1415 избиратели или 45% от гласовете, Мустафа Аликанов от ГЕРБ - 944 гласа или 30%, а кандидатът на реформаторите Кемал Тинев 22%.

Местан: На изборите в Сърница хората показаха политическа зрялост

Реформаторският блок ще подкрепи кандидата на ГЕРБ на балотажа. Радан Кънев посочи, че в неделя на изборите в Сърница се счупил митът за монопола на ДПС върху вота на българските мюсюлмани, както и митът за ксенофобския характер на настоящото управление на страната.

"Хиляди български мюсюлмани избраха ГЕРБ и РБ в една остра и достойна конкуренция помежду им, дадоха им мнозинство в общинския съвет, за да управляват заедно. Община Сърница ще бъде управлявана от мнозинство в общинския съвет от ГЕРБ и РБ съвместно. На база на много силна кампания ще има кмет, излъчен от това общо мнозинство", убеден бе Кънев.

Въпреки това лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че е оптимист и призова да не се избързва с аритметиката.