Социалистът Пандев ще съди министър Москов?
Социалистът Пандев ще съди министър Москов? / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Социалистът Пандев ще съди министър Москов?
78675
Социалистът Пандев ще съди министър Москов?
  • Социалистът Пандев ще съди министър Москов?

Освободеният от директорския пост в Многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград д-р Владимир Пандев обмисля с юристи да заведе дело за клевета и обида срещу здравния министър Петър Москов.

Това обяви самият той по повод изявлението на ресорния министър по време на парламентарен контрол, че няма да допусне такива, като д-р Пандев, да упражняват лекарската професия.

"Какъв престъпник съм. Каква е тази присъда. Това има право да каже само съдът. Откакто съм директор имаше 5 проверки, нямам нито една глоба или нарушение", попита д-р Пандев.

Пандев коментира и смяната му от директорския пост два месеца преди провеждането на Общо събрание на МБАЛ. Той подозира, че правният каламбур и бързането са били с цел спиране развитието на държавната болница и стопиране на процедурата по изграждане на най-модерния Кардиоинвазивен център.

"Имахме договорка за доставка на апаратура от Япония, успяхме да намалим цената на техниката дластнично. Сега с тъга научавам, че такъв център в болницата няма да има, фирмата е получила писмо от новото ръководство, че МБАЛ не се нуждае от тази апаратура", заяви Владимир Пандев.

Бившият болничен управител и председател на БСП в Благоевград коментира, че ще остане в системата на здравеопазването.

"В професионален план ми се работи като лекар. Общопрактикуващ вече съм бил. Може би отново ще се върна към тази дейност, но тук в Благоевград доколкото знам, няма места. Не е изключено да потърся реализация в друга община или в съседна област. Място под слънцето има за всеки, но със сигурност ще си остана в България, независимо от примамливи възможности в чужбина", категоричен е Пандев.

Пандев обяви, че ако практикува извън общината, може би ще депозира оставка като лидер на социалистите в Благоевград.

До 17 април Владимир Пандев е в отпуск по болест. Важните решения - личен, професионален и политически план, ще вземе в близките дни.