Отново една година условно за катастрофата край „Кауфланд“
Отново една година условно за катастрофата край „Кауфланд“ / netinfo

Втори съдебен състав постанови условна присъда от 1 година по делото за катастрофата от миналия февруари на кръстовището до магазин „Кауфланд“ в Разград. Делото бе върнато в Окръжен съд-Разград от Варненски Апелативен съд заради процесуално нарушение – липса на тайно съвещание преди произнасянето на присъдата.

Процесът срещу 19-годишния студент във Военно-морското училище във Варна Цветан Димов от Разград отново бе гледан по съкратената процедура с пълно признание на вина за причиняване на смърт по непредпазливост. Той е причинил катастрофа, станала на 28 февруари 2014 г. на кръстовището на бул. «Априлско въстание» и ул. «Перистър». Тогава с автомобила на баща си «Тойота Авенсис» шофьорът с 6-месечен стаж пътувал към «Пчелина» заедно с трима свои приятели. Светофарът на кръстовището светел червено за него, но тъй преминал на тази светлина, скоростта му била 72,5 км./ч. при разрешени 50 км./ч. в населено място. Сбъскал се с «Опел Астра», който идвал по нанадолнище по ул. «Перистър» и бил с предимство. Шофьорът – 45-годишният Венцислав Василев – не загинал веднага, Димов му оказал първа медицинска помощ, но нараняванията му били несъвместими с живота и мъжът починал преди да дойде линейка.

 

Съдът в Разград постанови 1 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години, 3 години е и забраната за управление на МПС. Присъдата подлежи на обжалване в срок от 15 дни пред Апелативен съд-Варна.