Старозагорски социалисти присъстваха на заседание на ЕП в Брюксел
Старозагорски социалисти присъстваха на заседание на ЕП в Брюксел / Пресцентър

Социалисти от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Чирпан, Гълъбово, Гурково, Мъглиж и Опан посетиха централата на ПЕС и присъстваха на пленарното заседание на Европейския парламент в Брюксел. Групата бе там по покана на евродепутата Момчил Неков.

Социалистите се запознаха с основни акценти от политиката на европейските социалисти, както и със стратегиите, по които се работи в момента - енергийна и за борба срещу тероризма. Актуалните кампании представиха координаторът Моица Клева и активистът Тери Коноли. Двамата презентираха работата на екипите, които разработват изборните стратегии на партията, анализите и подготовката за следващите евроизбори.

Участниците в срещата се запознаха и с политиките на евросоциалистите за безработицата, заетостта на младите хора в Европа и достъпа до качествено образование, за чието изпълнение парламентарната група в Европарламента работи активно.

„Новите политики в Европа са в добра посока, но има много по какво да се работи, за да се намали бедността, безработицата и високото ниво на дълга", каза президентът на ПЕС Сергей Станишев в разговора си със старозагорските социалисти часове преди откриването на конференцията на партията "Справедлив растеж" в Брюксел. По думите му важни са стъпките за инвестиции в ЕС, за да допринесат за по-добри резултати. Групата социалисти от област Стара Загора обсъдиха с президента на ПЕС и актуалните български проблеми, по които трябва да се търсят решения.

Групата социалисти от област Стара Загора присъства и на пленарното заседание на Европейския парламент в Брюксел. Сесията на ЕП, която започна в 15 часа и продължи до 23 часа, започна с минута мълчане в памет на жертвите на самолетна катастрофа във Френските Алпи на 24 март и на терористичната атака в музея „Бардо" в Тунис на 18 март.

Българската делегация наблюдава разисквания на евродепутатите за пакета от мерки за прозрачност в данъчното облагане с еврокомисаря по икономическите и финансови въпроси, данъчното облагане и митническия съюз Пиер Московиси и Латвийското председателство на Съвета на ЕС.

Този законодателен проект ще задължи страните-членки да се информират помежду си за националните си решения за предоставяне на специални данъчни режими на определени компании в техните държави.