Васил Самарски: Конгресът ще гласува политиката на БСП в местната власт
Васил Самарски: Конгресът ще гласува политиката на БСП в местната власт / DarikNews.bg, архив

30 са социалистите от област Стара Загора, които ще участват в работата на 48 Конгрес утре. Делегатите ще гласуват политическа декларация и резолюция за политиката на БСП за местните избори през есента.

„Проектът на документите подчертава нашата основна цел - да защитим интересите на хората на труда и да осигурим достоен живот за българските граждани", каза председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски.

„Сред най-важните задачи са повишаване на заетостта и доходите на хората, ограничаване на бедността, осигуряване на достъп до качествено образование, здравеопазване и социални грижи, повишаване на сигурността, подобряване на жизнената среда и защита на населението от бедствия", допълни още лидерът на областните социалисти.

На заседание на Изпълнителното бюро той препоръча на общинските партийни съвети да запознаят социалистите по места с предложенията, утвърдени от НС на БСП - програма, доклади, работни комисии, текстове на документи и др. Предложенията за промени в Устава на партията и проектите на декларация и резолюция са публикувани на сайта на БСП. Те са в контекста на посланието „БСП - лявата алтернатива за България".