Преференциите трябва да са в главата на всеки социалист по време на изборите
Преференциите трябва да са в главата на всеки социалист по време на изборите / БСП

БСП ще търси възможности за обновление на предстоящите местни избори. От общинското ръководство са категорични, че в листата с кандидати за общински съветници ще се видят имената на много млади членове и симпатизанти на левицата.

Николай Григоров заяви, че гласоподавателите на БСП ще бъдат активно стимулирани да използват възможността за преференциално гласуване.

Социалистите са убедени, че така ще се разбере каква е реалната електорална тежест на всеки кандидат.

До юни ще бъде ясно кой е кандидатът за кмет на левицата. Листата с кандидати за съветници и кандидатите за кметове на малките населени места също ще бъдат готови тогава.

Кварталите и малките населени места ще бъдат в полезрението на БСП. Според опозицията те са оставени на собствената си съдба. Николай Григоров е категоричен, че трябва да се даде отпор на битовата престъпност, която е много характерна за селата и кварталите.

Социалистите смятат да приложат идеята, лансирана при кабинета Орешарски за привличане на местни хора в борбата с престъпността.

От бюрата по труда бяха наети лица, които да изпълняват охранителни функции и да поддържат връзка с полицията.

Вместо да се дава тази работа на безработни е добре да бъдат привлечени бивши военни и полицаи, като се увеличи и техния брой. Обмислят се различни възможности, но към момента виждането е да се създаде една добре работеща нощна стража.