Гвардейци и мажоретки от Кърджали стягат  танци за Хърватска
Гвардейци и мажоретки от Кърджали стягат танци за Хърватска / netinfo

Гвардейците на ГПЧЕ „Христо Ботев” и мажоретният състав към СОУ "Отец Паисий" са получили покана за участие в международния фестивал на изкуствата в гр. Пореч, Хърватска, който ще се проведе от 1 до 6 юли. Поканата идва лично от организаторите на фестивала, които организираха и празника на изкуствата в гр. Винчи, област Тоскана – Италия. Там нашите гвардейци завоюваха първо място и бяха харесани както от публика, така и от журито и организаторите. Това е и причината да получим отново покана за участие в Хърватска, каза за Радио Кърджали ръководителят на гвардейците и мажоретния състав Димитър Кондиков.

За фестивала в Пореч готвим най-добрите хитови танци на мажоретките, а с гвардейците стягаме танците със знамена, допълни той.

Предстоящото участие на нашите момчета и момичета на международната сцена не е първата. От 1994 година до сега те три пъти са били на фестивали в Италия и един път в Гърция. Но където и да са били, са се завръщали с призови места, оценени от публика и жури. Не случайно си спечелиха и прозвището – „емблемата на Кърджали”.

 

И още една покана са получили те, този път от гвардейската част при президента. Спектакълът е насрочен за 11 юли и е във връзка със 136-та годишнина от ксъздаването на Гвардейската част в България. В концерта на открито тогава ще участва и военния ансамбъл.