БСП ще се бори за трети управленски мандат в Шумен
БСП ще се бори за трети управленски мандат в Шумен / netinfo

БСП ще се бори за трети управленски мандат в Шумен на предстоящите местни избори. Това заяви пред журналисти народният представител от коалиция "БСП лява България" Иван Иванов по време на пресконференция на зам.-председателя на НС на БСП Драгомир Стойнев, която се проведе в Шумен. По думите му името на кандидата, който ще бъде издигнат, ще бъде ясно до края на месец юни. Дотогава ще бъде направен отчет за работата на кметовете в областта, техните заместници и общинските съветници.

Драгомир Стойнев, от своя страна, изложи основните позиции на партията по отношение на пенсионната и здравната реформа. "БСП няма да подкрепи пенсионната реформа. Ние сме категорично против увеличаването на стаж и възраст. Нищо не налага това на едно население, в което работещите трудно могат да се пенсионират, защото нямат работа. Освен това никой не мисли за онова поколение, което през 90-те години работеше в един див капитализъм и трудно може да докаже трудовия си стаж".

Във връзка с готвената здравна реформа Стойнев коментира, че БСП не подкрепя изкуственото сливане на здравни заведения за постигане на по-добри резултати. "Не приемаме сливането на печеливши здравни заведения с такива на загуба, както и да се правят едни и същи обществени поръчки", обясни той.

Драгомир Стойнев допълни още, че според тях е редно и държавата да върне ролята си на пазарен играч. По думите му това би дало нова визия за развитието на страната през следващите 10-15 години, особено в областта на телекомуникациите и финансовия сектор.