ДПС делегира авторските права за отварянето на сейфовете на КТБ на Реформаторите, ще ги подкрепи
ДПС делегира авторските права за отварянето на сейфовете на КТБ на Реформаторите, ще ги подкрепи / netinfo

„Подкрепяме безусловно тезата, изказана от представители на реформаторите за необходимостта цялата истина за КТБ да се разкрие – както за вложителите, така и за кухите фирми. Много се радваме, че с 8 месеца закъснение колеги от РБ, в това число и генерали, са узрели за необходимостта цялата истина за КТБ да излезе на бял свят”. Това заяви в Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той припомни, че още преди 8 месеца по време на предизборната кампания за парламент, ДПС е представило категоричната си позиция за разсекретяване на банковите досиета.

„Сега ще направим нещо друго – съзнателно ще делегираме авторските права на политическата теза да се разкрие пълната истина за КТБ, в това число и за кухите фирми, точно на Реформаторския блок. Нека да е тяхно авторското право. След 8 месеца. И ще застанем на позиция категорично да ги подкрепим. Представете си!”, коментира Лютви Местан.

Той зададе въпроса защо обаче едва сега реформаторите са достигнали до тезата за разсекретяване на банковите сейфове – както на вложителите, така и на кухите фирми. „Ние говорим на базата на фактите. На този етап от частично отворените сейфове на КТБ наднича злокобния образ на създателите и на покровителите. А какво още има вътре, нека всички заедно да видим. Дали ще бъдат засегнати бащици на РБ, техни ментори, дали биха били засегнати политически фигури от днешната опозиция, няма значение. Само истината ще ни даде лечението на риска казусът да не се повтори”, каза още лидерът на ДПС.

По думите му всеки, който е засегнат от отварянето на сейфовете на КТБ, трябва да понесе своята политическа отговорност.