Спират влаковете между Захарна фабрика и Горна баня заради ремонт
Спират влаковете между Захарна фабрика и Горна баня заради ремонт / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Спират влаковете между Централна гара-София и Горна баня заради ремонт
80009
Спират влаковете между Централна гара-София и Горна баня заради ремонт
  • Спират влаковете между Централна гара-София и Горна баня заради ремонт

От днес до 8 юли няма да се движат влакове между София и Горна баня. През посочения период два международни влака, девет бързи и два пътнически влака ще пътуват по обиколен маршрут през гарите Разменна и Волуяк.

Между София и Горна баня пътниците ще се превозват с автобуси, а след това ще се прекачват на електрически мотриси.

По време на 45-дневния ремонт часовете на тръгване и пристигане на влаковете между София и Горна Баня ще бъдат променени, каза Ивайло Георгиев от БДЖ: „Постарали сме в общи линии да запазим разписанията на най-натоварените влакове, но все пак няма как да няма промени".

Част от влаковете ще се движат по обиколен маршрут през гарите Разменна и Волуяк. Няма да се намалява и броят на превозите, ще има и няколко допълнителни влака, с цел по-добро обслужване на района около Перник. От БДЖ очакват да има затруднения за пътниците особено в първите дни.

„Предвидили сме в пиковите часове по-голям брой автобуси. Но все пак заради изменението на пътуването между София и Горна баня, изменени разписания - ще доведе до пренасочване на пътниците от единия влак на другия. Затруднения ще има. Ние сме готови да реагираме. Ще имаме възможност като стартират ремонтните работи от понеделник, по най-бързия начин да реагирам там, където се получи недобра организация да реагираме веднага", обясни Георгиев.

Подробна информация за промените може да бъде открита във всички гари, както и на сайта на БДЖ в интернет.