Осем състава идват за „Децата на България танцуват“
Осем състава идват за „Децата на България танцуват“ / Радка Минчева, архив

Осем детски фолклорни формации ще участват в XIII-я Национален конкурс за сюжетни, тематични и дивертисментни танци „Децата на България танцуват” в събота – съобщават от община Разград.

Местната управа е организатор на проявата. Целта на конкурса е да стимулира автори, хореографи и деца изпълнители за създаване и изпълнение на тематични, сюжетни и дивертисментни танцови произведения, да обогати и разнообрази репертоара на детските колективи и да разшири концертния им живот в страната.

Заявки за участие в конкурса са подали състави от Габрово, Тервел, Камено, Варна, Дулово, Дряново и Разград.

Жури в състав: председател – проф. Петър Ангелов от Варненския свободен университет и членове: Васил Герлимов - арт директор и хореограф на трупа за съвременно изкуство „Танцът на вятъра” – Стара Загора и Стоян Господинов – главен художествен ръководител и директор на  ПФА„Добруджа” – Добрич ще оценява младите таланти.

За победителите са предвидени парични награди, осигурени от Община Разград. Началото на конкурсната програма е на 30 май от 13,30ч. в Общинския културен център, гала концертът и награждаването започват в 17,00ч.