Българският филм „Джулай” в Лятното кино на Ямбол тази събота
Българският филм „Джулай” в Лятното кино на Ямбол тази събота / Dariknews.bg, архив

Лятното кино в Ямбол очаква отново своите зрители на 4  юли в 21.00 часа с прожекция на българския игрален филм „Джулай” на режисьора Кирил Станков. В трите главни  роли са Параскева Джукелова, Касиел Ноа Ашер и Яна Титова. Участват още - Ованес Торосян, Филип Аврамов, Ицхак Финци, Стефан Щерев. Оператор е Рали Ралчев, а музиката е на Васко Кръпката, който дебютира като филмов композитор.

След дълга раздяла приятелките Дана и Джу решават да се отправят на лудо пътешествие, за да си припомнят хубавите летни дни и да посрещнат Джулай морнинг на морския бряг. По пътя към тях се присъединява Лили и купонът започва - пътуване, музика, море, смях. Но дали всичко може да бъде като преди 20 години...Историята донякъде е базирана на реални хора и събития. Разказва за три самотни жени, които се опитват да избягат от арогантността и пошлостта в едно забравено село на брега на Черно море. Идилията продължава прекалено кратко - престъпността, насилието и корупцията настигат трите жени дори и в това отдалечено, пусто място - морския бряг при Крапец, където звучи July Morning, изпълнена от легендарните "Юрая Хийп" (Uriah Heep).

 

Селекцията от филми, които могат да бъдат гледани всяка събота до 26 септември, включва култови заглавия от последните издания на София филм фест.