Първанов: Най-голямата ми грешка като политик бе Станишев
Първанов: Най-голямата ми грешка като политик бе Станишев / снимка: БГНЕС, архив

С езика на спортната метафора и имайки предвид, че някога е тренирал футбол и волейбол Георги Първанов коментира в „Комбина" по Нова телевизия политическата ситуация у нас.

"Бойко Борисов иска да е голмайстор, аз съм по-скоро плеймейкър. Някой обаче трябва да пази вратата, а в момента тя е оголена. Бих давал не жълти, а червени картони. Нямам обаче тази възможност, защото съм край страничната линия, а не на терена. По-скоро моята роля е треньорската. Виждам, че в отбора има няколко играчи, които са много слаби", заяви Първанов, като визира сред тях военният министър.

Нека да не търсим в лицето на ДПС универсалния виновник. Днес има партии, които дори надминават тази формация в стремежа си да консумират властта, на мнение е той.

Георги Първанов заяви, че има самочувствието на успешен президент и никога не си е представял да „влезе в ботушите" на премиера.

„Това е друг тип работа, тя е твърде оперативна и изисква друга подготовка, за която на мен ми е късно", заяви Георги Първанов.

На въпрос коя е най-голямата грешка, която е допуснал като политик през всички години, той заяви, че тя е кадрова и това е Сергей Станишев.

„Той нанесе много вреди на левицата и неговото премиерстване не беше добро за България", заяви Първанов.

Източник: Novanews.bg