Авария по водния цикъл на Кърджали остави за втори път половин град и околните села без вода
Авария по водния цикъл на Кърджали остави за втори път половин град и околните села без вода / netinfo

Авария остави за втори път в рамките на месец половин Кърджали и 12 крайградски села без вода. Това се случва по реконструирания водопровод на Кърджали по проекта за Водния цикъл на града, чийто акт 16 все още не е подписан.

Първата авария се случи точно преди месец. Тогава се спукаха заварките на подменн водопровод, а новите заварки на няколко пъти се проваляха, в следствие на което няколко квартала на Кърджали бяха без вода за 4 дни.

Днешната авария се е случила на 30 метра от мястото на старата. Изпълнителите на проекта за Водния цикъл са поели задължението си да я отстранят оптимално бързо, а от В и К Кърджали декларираха, че ще им окажат пълно съдействие.

В момента е нарушено водоподаването в блоковете на кв. „Възрожденци, от 1 до 20, от бл. 32 до бл. 37, от бл. 44 до бл. 47 и бл. 49, 50, 52 и 52 А, в кв. Веселчане – лявата част от ул. „Първи Май” по посока Момчилград, ул. „Трапезица” кв. Гледка кв. Горна Гледка и селата Резбарци, Айрово, Опълченско, Дъждино, Македонци, Пепелище, Глухар, Островица, Вишеград, Балабаново, Груево и Свобода, уточниха от В и К Кърджали.

 

Обекта е изграден от ДЗЗД „Обединение Архидос – 2013” по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013” и не е подписан Акт 16 за въвеждането му експлоатация.