Михаил Миков: БСП черпи сила от миналото, стои стабилно в настоящето и очертава бъдещето
Михаил Миков: БСП черпи сила от миналото, стои стабилно в настоящето и очертава бъдещето / БСП

„БСП е национална партия, която черпи сила от миналото, стои стабилно в настоящето и очертава бъдещето.” Това заяви председателят на БСП Михаил Миков, след като отдаде почит на всички загинали на знаменития за българската история връх Шипка.

„Българската социалистическа партия има силата в настоящето да води мнозинството от българските граждани. Има силата на идеите и 124 г. очертава пътя напред”, категоричен бе той.

По думите му, за да бъдеш партия цели 124 години, това означава, че си свързан с живота, с борбите, със състраданията и победите на българския народ”. Лидерът на БСП бе категоричен, че българите уважаваме паметниците на свободата.

„Уважаваме кръвта на онези, които са изгубили живота си в името на свободна България. Уважаваме онези хора, които не са очаквали някаква награда за делото си, а са оставили костите си тук, на този връх, в онази легендарна битка, отекнала в историята”, каза Михаил Миков.

Той призова всички да почетат паметта на онези български, руски, румънски, финландски войници, които са загинали далече от родината си в името на свободна България.

„Тук, на това паметно място, в сърцето на всеки български гражданин блика особено настроение, особена почит към героите. Фактът, че сега, тук сред нас има много малки дечица, наши внуци, говори  за традициите, които ние тачим, помним и ще следваме занапред”, бяха думите на зам.-председателя на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов преди да поднесе венец пред паметника на връх Шипка.

„За мен връх Шипка е място, което е дълбоко в сърцето ми”. Това заяви почетният консул на Руската федерация в Пловдив и областен председател на БСП-Пловдив Георги Гергов, който също поднесе цветя на връх Шипка.

„Всеки път, когато се качвам тук, на това знаково място за всички българи, се чувствам дълбоко зареден. Ние почитаме тук паметта на хилядите, загинали за освобождението на България. Трябва да знаем, че българщината е силна и когато трябва и ние ще помагаме на другите народи. Пожелавам на всички хубав празник утре на връх Бузлуджа и нека да покажем, че БСП е силна партия”, каза още той.

Да поднесат венци и цветя на паметника бяха също и членове на НС на БСП, депутати от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, общинските и областните ръководства на партията от цялата страна. Гости на поклонението бяха и депутати от Румъния.