АБВ иска 200 000 гласа на местния вот
АБВ иска 200 000 гласа на местния вот / снимки: БГНЕС
АБВ иска 200 000 гласа на местния вот
81246
АБВ иска 200 000 гласа на местния вот
  • АБВ иска 200 000 гласа на местния вот

АБВ обяви кандидатите си за кметове на общини и райони. Активният диалог продължава за градоначалниците в София, Пловдив и Варна. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на АБВ и председател на предизборния щаб Румен Петков.

Утвърдени са 103-ма кандидати за кметове на общини и 18 за райони в София. От тях 80 са кандидатура на АБВ, 17 са независими кандидати, подкрепени от АБВ и в шест общини АБВ ще участва в коалиционни формати. Партията ще има свои кандидати местния вот, но ще подкрепи и кметове, които са успели в работата си досега.

Кандидатите за кметове в градовете София, Пловдив и Варна още не са ясни, но за поста в столицата и евентуалната подкрепа за кметовете номинирани от ГЕРБ и БСП, Петков обясни: „Аз не виждам особен потенциал да бъде подкрепена Йорданка Фандъкова по много причини, но това е решение, което ще бъде взето от нашия партиен съвет по предложение на нашата градска структура”.

АБВ няма да подкрепи и кандидатът за кмет на София на БСП - проф. Михаил Мирчев. „Не виждам как може да подкрепим проф. Мирчев, още повече, че той имаше грубичко отношение към АБВ в национален ефир, от което той ще загуби, ще загуби и БСП”, заяви Петков.

Кампанията на АБВ ще бъде позитивна и ориентирана към търсене и намиране на решения за проблеми на различни проблеми на общините и районите, обещават от партията. Четирима от кандидатите на АБВ са лекари, шестима са учители, тринайсет са юристи, петима са инженери, трима са офицери и генерали от резерва. Деветима от кандидатите са общински съветници, шестнайсет са кметове и зам.-кметове на общини, осмина са заети в държавната администрация.

АБВ иска 200 000 гласа на местния вот
netinfo

Румен Петков коментира още и подходът на премиера Бойко Борисов във връзка с отхвърления закон на вицепремиера Меглена Кунева за борба с корупцията.

„Трябва да сме наясно като граждани с един подход на премиера, който е неприемлив. Един проектозакон на Меглена Кунева се пуска през правителството при възражение на част от министрите, при възражение на Националното сдружение на общините, възражение на прокуратурата, но се пуска през правителството, за да попадне в този неугледен вид в парламента. Какво постигаме - премиерът иска да се бори с корупцията, а едни лоши 240 депутати не искат. Това не е отговорна политика”, коментира той.

В сайта на партията ще бъдат качени всички кандидати за кметове в рамките на днешния и утрешния ден.