Воден ад в Македония взе жертви
Воден ад в Македония взе жертви / снимка: БГНЕС, архив

Поне четири души, сред които и две деца, са загинали при наводнения в околностите на град Тетово, в западната част на съседна Македония, съобщава БГНЕС. Едно момиче се води за безследно изчезнало. Това обяви говорителят на полицията в западния македонски град Мариан Йосиповски.

Водната стихия е разрушила десетки къщи и търговски обекти, унищожени са много автомобили. Освен загиналите се съобщава и за 11 ранени.

Поради свлачища няколко села са напълно откъснати и достъпът до тях е невъзможен. При наводненията, които бяха причинени от проливните дъждове, са загинали две деца на 10 и 13 години в село Шипковица. Намерено е и тялото на един мъж на около 80 години. От местната болница съобщиха, че 9 души са настанени за лечение с наранявания.

Късно тази нощ в града пристигна македонският премиер Никола Груевски, придружаван от министъра на отбраната Зоран Йолевски, министъра на МВР Митко Чавков и вицепремиера Владимир Пешевски. Груевски потвърди, че при бедствието има загинали и определи ситуацията като много тежка.

И тази сутрин остава блокиран пътя от Тетово до Мала Речица.