БСП ще подкрепи Николай Ангелов за кмет на Балчик
БСП ще подкрепи Николай Ангелов за кмет на Балчик / Дарик Добрич,архив

БСП - Балчик отново ще подкрепи кандидатурата на настоящия кмет на града Николай Ангелов на предстоящите местни избори. Решението е взето на общинска конференция на социалистите в морската община, съобщи председателят на партийната структура Николай Колев.

Кметът на Балчик Николай Ангелов вече обяви, че ще се бори за трети управленски мандат като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от различни партийни формации.

Социалистите в Балчик подкрепяха Ангелов и на изборите през 2007-ма и 2011 година. Сега отново застават зад неговата кандидатура най-вече заради успешната му социална политика, коментира общинският лидер на БСП. Той подчерта финансирането, което общината осигурява за болницата в града, безплатните извънкласни занимания за учениците и разширението на домашния социален патронаж, който вече обхваща всички населени места в общината.

Социалистите в Балчик ще излязат с пълна листа от 21 кандидати за общински съветници, съобщи още Николай Колев. Имената са утвърдени, но подреждането на листата ще бъде направено до края на август на заседание на общинския партиен съвет.
Ясни са и кандидатите на БСП за 8 от общо 18-те села в общината, в които ще има кметски избори. Партийни кандидатури ще ибъдат издигнати в Оброчище - Стоил Николов, в Църква - Десислава Колева, в Соколово - Минко Попов, в Царичино - Георги Генов, Дропла - Денчо Попов и в Безводица - Живко Георгиев. В село Гурково БСП ще подкрепи независимата кандидатура на Тодор Георгиев. До края на август БСП - Балчик ще утвърди и останалите си кандидати за кметове на населени места.