БСП излъчи кандидатите за кметове в Братя Даскалови, Павел баня и Гълъбово
БСП излъчи кандидатите за кметове в Братя Даскалови, Павел баня и Гълъбово / Dariknews.bg, архив

Общинските структури на БСП в Братя Даскалови, Павел Баня и Гълъбово излъчиха кандидатите за кмет на левицата в съответните общини.

Досегашният ръководител на групата съветници на левицата в Общинския съвет на Братя Даскалови Михаил Стоев ще е кандидатът за кмет на община Братя Даскалови, реши конференцията след бурни дебати. Номинираните бяха трима, а всеки от тях представи своите виждания за местното самоуправление.

Утвърдени бяха и седем кандидати за кметове на кметства - за село Оризово-Стоян Стоянов, за село Гранит-Койчо Иванов, за село Плодовитово-Димитър Иванов, за село Верен-Минчо Желев, за село Горно Белево-Мария Нанева, за село Найденово-Нанка Паскова и за село Партизанин-Ганчо Танев.

В Павел Баня кандидатът за кмет е председателят на БСП в общината Атанас Пъдев, депутат от 42 НС. Решението бе взето с явно гласуване от делегатите на VІ-то заседание на ХІV-та конференция в курортния град.

Той ще е и водач на листата с кандидати за общински съветници, построена с баланс и с представители от всяко населено място, гласуваха още делегатите. Политическата формула за местните избори ще е „БСП лява България".

В Гълъбово общинската организация на БСП застана единодушно отново зад кандидатурата на настоящия кмет Николай Тонев.

„Тонев е успешен кмет три мандата", категорични са социалистите. По думите им неговите инициативи и стратегии за местно самоуправление са в интерес на гражданите и за благополучието на общината.

„Да не се задоволяваме с постигнатото, а да се обединим за добруването на нашия район", с тези думи кметът представи реализираните обекти и осъществените политики за последните 4 години в общинските сфери. Той ще се яви на изборите с местна коалиция на 25 октомври.

Зам.-кметът Димитър Василев и председател на БСП-Гълъбово, двама от досегашните общински съветници - Румен Янков и Цветелина Тенева, както и социалистите Катя Танева и Пенка Гочева, ще са представителите на левицата в кандидатската листа за местен парламент, гласува конференцията.