Самарски свика трето заседание на Областния предизборен щаб
Самарски свика трето заседание на Областния предизборен щаб / Пресцентър Областен съвет на БСП

„Най-важната цел на общинските ръководства на предстоящите местни избори е тяхното спечелване", каза лидерът на Областния съвет на БСП Васил Самарски на председателите на партийните съвети. Той препоръча приетите отчети за дейността на кметовете на левицата и общинските съветници на БСП за изтичащия мандат да се оповестят на гражданите.

За хода на проведените 8 конференции и за взетите от делегатите решения, съответстващи на устава и правилата, докладваха местните партийни лидери и членове на Предизборния щаб. В работата участва и народният представител от „БСП лява България" Георги Гьоков. Социалистите очакват Националният съвет на БСП да се произнесе по кандидатурите за кметове на общините Братя Даскалови, Гълъбово, Гурково, Казанлък, Мъглиж, Николаево, Опан и Павел баня.

Четирима от кандидатите са настоящи кметове (на Гълъбово, Гурково, Николаево и Опан), а в Казанлък, Павел баня и Мъглиж форумите издигнаха своите председатели и им заръчаха спечелване на местните избори, което е отговорно предизвикателство за общинските организации на БСП.
До дни ще приключат преговорите с коалиционни партньори и взаимодействия с граждански организации с оглед попълването на листите с кандидати за общински съветници и кандидати за кметове на селата, информираха на заседанието.

Васил Самарски представи организацията по процедурите, събитията и действията, свързани с регистрацията на кандидатите за местна власт в общинските избирателни комисии. Членовете на щаба започнаха събирането на подписи за регистрация за участие в местните избори на 25 октомври. Съгласното указанията на НС на БСП подписите се събират във всички общински съвети на партията.