118 деца от Кърджали завършиха с успех програмата „Научи се да плуваш”
118 деца от Кърджали завършиха с успех програмата „Научи се да плуваш” / netinfo

118 деца от различни училища в Кърджали завършиха с успех програмата „Научи се да плуваш“. Тя е на Министерството на  младежта  и спорта и за шеста поредна година се печели от Спортен клуб „Арда 2008“. Обучението на младите плувци започна от 1 – ви юни и ще завърши в края на август. Целта е децата да получат начално обучение в плувните стилове „кроул“ и  „гръбен кроул“.  Най-добре представилите се имат възможност да се запишат като състезатели в  спортните клубове в Кърджали.

Обучението се води от трима инструктори -  Иван Кръстев, Величко Карабоюков и Тодор Радев. По програмата се записаха 135 деца, 118 от тях преминаха успешно пълния курс. Той завърши със своеобразен изпит – проведе се преплуване на различни дистанции. Децата преплуваха от 10 до 200 метра.Всички преминали изпитанието бяха наградени с грамоти.

Интересът към плувните спортове в Кърджали е голям. Има добра школа, традиции, които се предават от поколение на поколение и това ни прави един от най-силните спортни центрове в страната, коментира Иван Кръстев, треньор по водна топка и ръководител на  програмата  „Научи се да плуваш“ в Кърджали. На най-добрите от децата са направени предложения за постъпване в отборите по водна топка.

 

Младите ватерполисти от „Арда 2008“ на 24 –ти август заминават на тренировъчен лагер в Равда. Там им предстоят приятелски срещи с отборите на „Черноморец“ – Бургас.