Разкриха голямо количество дрога в Кърджалийско
Разкриха голямо количество дрога в Кърджалийско / netinfo

Марихуана, канабисови растения и хероин са иззети при специализирани операции вчера в Крумовград и Кърджали. В крумовградското село Черничево е установено най-голямото количество дрога на територията на областната дирекция за тази година. 3 кг суха листна маса е била открита в селскостопанска постройка, ползвана от Б.И./60/. При извършен тест субстанцията е реагирала на марихуана.

От дворно място са иззети 4 растения с височина до 2,5 м, на тераса на втория етаж от къщата в 4 саксии са били отглеждани 23 растения, които при извършен тест са реагирали на канабис. Дрогата е иззета и се намира на съхранение в РУ-Крумовград, а притежателят й е задържан в полицейското управление.

60-годишният жител на селото има условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда. При полицейска проверка на О.Д./20/ в Кърджали е било открито бяло прахообразно вещество, което при тестване е реагирало на хероин. Мъжът е задържан в РУ-Кърджали. В РУ-Крумовград е образувано досъдебно производство, а в управлението в Кърджали – незабавно производство.

 

Разкритията на криминалистите са в резултат на предприетите мерки за противодействие на разпространението на наркотични вещества на територията на областта. В рамките на два дни има три случая на иззети наркотици. Операциите срещу наркоразпространението ще продължат и с оглед на началото на новата учебна година.